Streams worden een stuk interactiever met Twitch Extensions

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Streams worden een stuk interactiever met Twitch Extensions

Twitch gaat een stuk interactiever worden voor een aantal games. Het is de bedoeling dat je nog beter kunt meekijken of zelfs een beetje kunt meedoen met je favoriete streamers. We voorzien ook snel een grote toename in Twitch Plays met de komende update.

Twitch maakt op hun blog Twitch Extensions bekend, waarmee streamers hun kanaal interactiever kunnen maken. Met overlays kunnen ze kijkers extra informatie over de game laten opvragen, zoals wat er in hun inventory zit, welke kaart er op het bord ligt of allerlei andere statistieken. De eerste streamers moeten binnenkort al gebruik kunnen maken van Extensions.

Het verschilt per game wat er mogelijk is met de overlays en interactieve elementen en vanzelfsprekend wordt niet elke game ondersteund. Streams van grote titels als Hearthstone of League of Legends krijgen als eerste extra functionaliteiten. In Hearthstone kun je live elke kaart in detail bekijken, zodat je precies kunt zien wat de effecten zijn. Vergelijkbaar zijn de functies voor shooters als Destiny 2, waarin de loot door het publiek in detail bekeken kan worden. Zo weet je altijd precies welke gear de streamer aan heeft met welke effecten.

Op de blog van Twitch staan alle Extensions die binnenkort live gaan op een rij. Het is echter slechts een begin van wat er mogelijk is en Twitch laat de community ook vrij om meer plugins te ontwikkelen.