Streams pro League of Legends spelers ingedamd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Streams pro League of Legends spelers ingedamd

League of Legends spelers die de game op een professioneel niveau spelen zijn voortaan contractueel verplicht om rivaliserende titels zoals Dota 2 en World of Warcraft te weren van hun persoonlijke online streams.

League of Legends is een online MOBA die met het jaar groter wordt. De ontwikkelaar Riot Games wil dat de game serieus genomen wordt als Esport en daarom worden met ingang van de game z’n aankomende vierde seizoen maatregelen getroffen voor de spelers die de game op een professioneel niveau spelen en hun potjes live streamen via sites zoals Twitch.

“We willen dat League of Legends gezien wordt als een legitieme sport. Daar komen toffe dingen van zoals betaalde atleten of visums. Maar er is ook veel structureel werk dat gedaan moet worden. Bij het tekenen van zo’n contract, krijg je als gamer betaald. Daar tegenover staat wel dat je alleen ons product laat zien. Pro spelers zijn uiteraard nog steeds vrij om andere games te spelen als ze dat graag willen, maar niet tijdens hun stream waar zo’n 50.000 man naar kijken. In dat geval ben je niet alleen een gezicht van Esports, maar ook van League of Legends.”

Naast het gebruikelijke verbod op dingen zoals geweren, pornografie, gok websites, drugs en tabak, is het voortaan ook verboden om andere games te streamen die Riot ervaart als competitie. Games zoals Dota 2, World of Warcraft, World of Tanks, Monday Night Combat, Heroes of Newearth, Bloodline Champions, Smite en vele anderen, zijn voortaan taboe.