Stijlvolle trailer Persona 5 zit vol schoolbanken en gevechten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Stijlvolle trailer Persona 5 zit vol schoolbanken en gevechten

We moeten er nog iets minder dan een maand op wachten, maar op 4 april kunnen we dan eindelijk aan de slag met Persona 5. De nieuw online verschenen trailer moet ons tot die tijd nog even zoet houden, terwijl we wachten op de start van weer een nieuw schooljaar.

In de trailer zien we vooral veel cinematische scènes voorbij komen, maar er valt ook genoeg gameplay te bewonderen. Het geheel bestaat uit snel gemonteerde, stijlvol vormgegeven beelden, die ons een glimp van de actie voorschotelen. We zien naast enkele gevechten ook een honkbal-minigame opduiken en krijgen een beeld van de dagelijkse bezigheden in en rondom de klaslokalen.

Ontwikkelaar Atlus beschrijft Persona 5 als een game waarin de interne en externe conflicten van een groep jongeren die een dubbelleven leiden, centraal staan. Zo leiden ze enerzijds het normale leven van een middelbare scholier waarin lessen worden gevolgd, buitenschoolse activiteiten worden bedreven en waarin ze bijbaantjes hebben. Anderzijds beleven ze allerlei avonturen, waarin ze bovennatuurlijke krachten gebruiken om de harten van anderen te veroveren. Hun krachten zijn afkomstig van Persona, wat de Jungiaanse omschrijving is voor ‘zelf’. De helden uit Persona 5 realiseren zich dat de huidige maatschappij mensen dwingt om zich anders voor te doen dan ze zijn. Door deze figuurlijke maskers af te doen en hun persoonlijkheden bloot te stellen aan de buitenwereld, weten ze hun innerlijke kracht op te roepen, die ze in staat stelt om mensen in nood te helpen. Hun uiteindelijke doel is om als groep, genaamd the Phantom Thieves, het alledaagse leven dusdanig te veranderen zodat het aansluit aan hun waarneming, en dat ze gaandeweg door de maskers die de moderne wereld aan mensen opdringt, heen zien.

Persona 5 verschijnt op 4 april op PlayStation 3 en PlayStation 4.