Stijging in de koers van Tokens in World of Warcraft

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Stijging in de koers van Tokens in World of Warcraft

World of Warcraft is begonnen als een verslavende game, maar is gegroeid tot een complete manier van leven. Dit wordt al duidelijk wanneer je kijkt naar de raid-gemeenschap. Naast de raids en de guilds is er ook een gehele economie, met wisselkoersen en al. Vroeger kwam dit vooral naar voren in de prijzen van voorwerpen in de Auction House, maar nu wordt er zelfs met echt geld gewerkt.

Hoewel echt geld altijd al gebruikt werd in World of Warcraft, is het sinds 2015 mogelijk om dit via Blizzard zelf te doen. In de in-game winkel kun je voor €20 een Token kopen. Deze kun je dan in de Auction House verkopen voor een prijs die steeds verandert naarmate de vraag ernaar daalt of juist stijgt. Tot nu toe kon je deze Tokens alleen gebruiken voor dertig dagen subscription in de game zelf.

Vanwege een update is de gewildheid van deze Tokens enorm gestegen. Spelers kunnen nu de Tokens namelijk inruilen voor tegoed op hun Battle.net-accounts. Hierdoor is het mogelijk om in-game geld te veranderen in echt geld. Dit geld kan echter alleen uitgegeven worden aan andere Blizzard-producten, zoals Overwatch.

Door deze verandering zijn de prijzen van de Tokens enorm gestegen. De afgelopen drie maanden bleef de prijs min of meer gelijk, tussen de 100.000 en de 120.000 goud. Twee keer sprong het heel kort naar 130.000 goud. Na deze update verdubbelde de prijs bijna naar 200.000 goud, maar het daalde even snel weer terug naar 115.000 goud. Nu lijkt het met dezelfde groei weer te stijgen, maar wat er verder vanaf hier gebeurt, blijft nog even onbekend.