Steun streamers binnenkort met premium-abonnementen op Twitch

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Steun streamers binnenkort met premium-abonnementen op Twitch

Twitch komt nu met nieuwe manieren om je favoriete streamers te ondersteunen. Streamers die contracten hebben met Twitch, kunnen hun fans binnenkort twee nieuwe abonnementen aanbieden. Kijkers krijgen hiermee meerdere manieren om hun favoriete streamers te ondersteunen en krijgen daarvoor wat extraatjes terug.

De twee nieuwe abonnementen kosten maandelijks $9,99 of $24,99. Deze komen naast het abonnement van $4,99 te bestaan. Momenteel is dit de enige manier voor fans om streamers geld te geven. Binnenkort kunnen streamers deze speciale abonnementen uitproberen in de aankomende bèta.

Als streamers dit beschikbaar maken, krijgen klanten door maandelijks meer te betalen bijvoorbeeld speciale emoticons die ze in de chat kunnen gebruiken. Daarnaast kunnen kijkers met het kopen van abonnementen juist helpen met het verkrijgen van meer plek voor emoticons. Streamers kunnen hierdoor weer meer emoticons beschikbaar maken voor hun fans. De duurdere subscripties tellen namelijk zwaarder mee: een abonnement van $9,99 telt voor twee, terwijl die van $24,99 er zes waard is.

Twitch werkt er op het moment ook aan om ervoor te zorgen dat fans abonnementen kunnen schenken. Hiermee kunnen mensen abonnementen voor anderen kopen, waardoor streamers meer fans kunnen krijgen. Met deze nieuwe functies wil Twitch ervoor zorgen dat streamers stabielere inkomens krijgen en dat fans meer opties hebben om hun favoriete streamers te ondersteunen.