SteamWorld Quest komt eind mei ook naar pc

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
SteamWorld Quest komt eind mei ook naar pc

Image & Form Games heeft in een bericht op de website bekendgemaakt dat SteamWorld Quest eind mei ook naar de pc komt. De nieuwe RPG van de Zweedse studio verscheen eerder exclusief op de Nintendo Switch. De game zal dan ook weinig verschillen van de console-versie.

Na SteamWorld Heist en twee SteamWorld Dig-titels keert de serie nu naar een nieuw genre met de roleplaying cardgame SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech. Hoewel de game pas op exclusief 25 april verscheen voor de Nintendo Switch, maakt de titel nu al de sprong naar de pc. Met de aanstaande pc-release op Steam is de game vanaf 31 mei ook te spelen op Windows, MacOS en Linux.

Volgens ontwikkelaar Image & Form Games komt de game in eerste instantie naar Steam, maar lijkt de studio een release op GOG en de Humble Store niet uit te sluiten. Ook zal de pc-release van de titel weinig verschillen van de game die in april verscheen op de Nintendo Switch: de Zweedse studio voegt enkel achievements en Steam-exclusieve functies toe zoals de Steam ruilkaarten.

Een precieze prijs voor de Steam-versie is nog niet bekend. Naast de release op 31 mei zal de studio ook de soundtrack op die datum te koop aanbieden. Wil je nou weten of deze titel wat voor jou is, lees dan onze review.