SteamWorld Dig 2 onthuld, verschijnt op de Switch

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
SteamWorld Dig 2 onthuld, verschijnt op de Switch

Image & Form heeft vandaag goed nieuws voor zowel fans van SteamWorld Dig als de toekomstige bezitters van de Nintendo Switch. Aankomende zomer verschijnt SteamWorld Dig 2 op de nieuwe console van Nintendo. Het vervolg op de indie-game gaat mogelijk op meerdere platformen verschijnen.

SteamWorld Dig verscheen vier jaar geleden op de 3DS, maar in een rap tempo kwamen er ook versies voor de pc, PlayStation Vita, PlayStation 4, Wii U en Xbox One uit. De 2D-platformer werd destijds goed ontvangen en volgens Image & Form is deel twee vooral ontstaan door de grote aanvraag van fans. Het debuut voor de franchise op de Switch is volgens de studio een mooie uitdaging om met de nieuwe technologie van de console aan de slag te gaan, zoals de Joy-Cons en Rumble HD.

Er is geen specifieke datum genoemd voor SteamWorld Dig 2 in de officiële aankondiging en ook zijn buiten de Switch geen andere platformen benoemd. Image & Form beloofd echter de sociale media te gebruiken om meer nieuws vrij te geven, zoals de platformen aan te kondigen waar SteamWorld Dig 2 op gaat verschijnen. Om een beetje in de diepere sfeer te komen van deze game heeft Image & Form bovenstaande trailer onthuld.