Steamworld Dig 2 komt ook naar PS Vita

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Steamworld Dig 2 komt ook naar PS Vita

Tijdens de Nintendo Direct van vorige week is Steamworld Dig 2 aangekondigd voor de Nintendo Switch, waarmee de game straks ook onderweg te spelen is. Vanzelfsprekend voelden de PS Vita-bezitters zich gepasseerd, omdat ze na veel aandringen nog altijd geen Vita-versie leken te krijgen. Wees gerust, Image & Form Games is jullie niet vergeten.

Steamworld Dig 2 komt naar PlayStation 4 en PS Vita en ondersteunt cross-platform. PlayStation-bezitters hoeven de game maar één keer aan te schaffen om op zowel de Vita als PS4 te spelen. Of de save games van de twee platformen ook gesynchroniseerd worden, is niet bekend. Een PS Vita-versie was een veelgestelde vraag door de fans van deel 1 aan Imagine & Form Games.

Het tweede deel van Steamworld Dig 2 heeft een nieuwe protagonist, Doroty McCrank. We kwamen haar al tegen in het eerste deel van Steamworld Dig, maar nu mag ze de hoofdrol spelen in het nieuwe ondergrondse avontuur. Uiteraard is er ook een geheel nieuwe wereld om te verkennen en ben je volgens de ontwikkelaar 10+ uur kwijt om de game volledig te verkennen en alle hoekjes en gaatjes te vinden.

Steamworld Dig 2 komt iets later uit voor de PlayStation 4 en de PS Vita, dan voor de Nintendo Switch. Laatstgenoemde krijgt de game al op 21 september in de Nintendo eShop, waar de PlayStation 4 en de Vita op 27 september de game gaan ontvangen. Overigens komt de game ook uit via Steam voor Windows, Mac en Linux.