Steam voegt framerate-teller toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam voegt framerate-teller toe

De nieuwe bèta-variant van de Steam-client voegt een FPS teller toe, die het aantal frames per seconde in games weergeeft. Daarnaast zijn er ook nog verbeteringen aangebracht aan Steam Broadcasting, aldus Valve.

Momenteel is de FPS-teller alleen beschikbaar voor de bèta-variant, welke verkregen kan worden door het downloaden van de Steam Client Bèta Update. Als de update gedownload is, kan de FPS-teller aangezet worden via de in-game instellingen van Steam. Vervolgens zal de FPS-teller telkens als er een game gestart wordt verschijnen in de linkerbovenhoek. Via de teller kan er bijgehouden worden wat een pc aankan en kan er makkelijk een balans worden gevonden tussen belasting en grafische mogelijkheden. Hoewel de functie nu nog alleen beschikbaar is voor gebruikers van de bèta-variant, zal hij binnenkort voor alle gebruikers van het platform beschikbaar zijn.

Naast de framerate-teller verbetert de bèta update enkele andere onderdelen van de Steam-client, zoals betere prestaties voor de onlangs uitgebrachte Steam Broadcasting-functie, welke gebruikers toestaat hun gameplay op te nemen. Ook zijn er een aantal kleine bugs verholpen.