Steam pakt spammers harder aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Steam pakt spammers harder aan

De laatste tijd wordt Steam overspoeld met spammers en phishers, die via de community systemen mensen lastig vallen. Om het spammers en phishers wat lastiger te maken, komt Valve met nieuwe maatregelen.

Gebruikers zullen voortaan eerst een kleine investering in Steam moeten doen, willen ze gebruik maken van de community-onderdelen binnen het winkelplatform. Om gebruik te maken van onder andere het uitnodigen van vrienden, het versturen van berichten en het stemmen op Greenlight-projecten zal er eerst minstens vijf euro moeten worden besteed. Valve legt uit waarom:

We hebben besloten om gelimiteerde toegang te bieden tot deze functies als middel om onze klanten te beschermen tegen diegene die Steam misbruiken voor zaken als spamming en phishing. Kwaadwillende gebruikers handelen vaak met accounts waarop nog geen geld is uitgegeven, om het individuele risico te verminderen.

Een van de beste methodes om normale en kwaadwillende klanten te vergelijken is om te kijken naar hun uitgavenpatronen. Hierin blijkt vaak dat het de accounts zijn waarbij geen investeringen zijn gedaan. Aangezien dit een steeds gebruikelijker scenario begint te worden hebben we besloten om bepaalde functies uit te schakelen totdat het account minstens vijf euro heeft geïnvesteerd.

Om de beveiliging verder op te schroeven is Valve ook begonnen met een open bèta voor Two-Factor Authentication, waarbij gebruikers een tweede app moeten gebruiken om in te loggen. Gebruikers kunnen deel worden van een speciale bèta-groep. Als ze daarna worden geselecteerd, kunnen ze een speciale app downloaden waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen om twee-staps beveiliging in te schakelen. Voor meer informatie hierover ga je naar deze Steam-groep.