Steam-pagina van Dead Island 2 stilletjes verwijderd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam-pagina van Dead Island 2 stilletjes verwijderd

De pagina voor Dead Island 2 op Steam is zonder aankondiging verwijderd. Dat kan betekenen dat de game opnieuw bekendgemaakt gaat worden of dat de game stilletjes aan is geannuleerd.

Een gebruiker op de NeoGAF-forums heeft gisteren opgemerkt dat de pagina op Steam voor Dead Island 2 niet meer bestaat. Er is sindsdien geen nieuwe pagina aangemaakt om de oude te vervangen, maar deze staat nog wel in de Steam database waar te lezen is dat de pagina zes uur geleden voor het laatst is geüpdatet. Hoogstwaarschijnlijk om de pagina te verwijderen.

Dit kan betekenen dat de game is geannuleerd, of dat de game nog zeer lang op zich laat wachten omdat de ontwikkelaar opnieuw zal moeten beginnen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de game in een volledig nieuw jasje tijdens de E3 opnieuw wordt aangekondigd, maar dat lijkt gezien de lange en haast dubieuze ontwikkelingsperiode van de game niet aannemelijk.

De game werd oorspronkelijk met een indrukwekkende trailer aangekondigd op de E3 van 2014 en was een paar maanden later speelbaar op gamescom. Nadat de game werd uitgesteld en een lange periode zonder nieuws aanbrak, kwam uitgever Deep Silver met het nieuws dat ontwikkelaar Yager niet meer met het project bezig was en dat het Sumo Digital eraan werkte. Sindsdien is het nieuws rond de game nog steeds schaars.