Steam ondersteunt binnenkort controllers bij iedere game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Steam ondersteunt binnenkort controllers bij iedere game

Binnenkort hoeft een game op Steam niet verplicht ondersteuning te bieden voor een controller mocht je er daadwerkelijk een willen gebruiken. Met een nieuwe update zal het mogelijk worden alle games met een controller te spelen.

Met de laatste nieuwe update voor Steam, welke sinds vandaag in bèta te downloaden is, is het mogelijk om ook Xbox-controllers probleemloos te gebruiken. Dankzij de update kan je toetsenbord- en muisknoppen toewijzen aan je controller. Dat betekent dat het voor Xbox 360-, Xbox One en generieke X-input controllers mogelijk wordt om in iedere game bruikbaar te zijn.

Misschien klinkt deze toevoeging je al bekend in de oren. Dat kan goed kloppen, want in 2016 kreeg Steam al een vergelijkbare update voor PlayStation 4-controllers. Ook daarover is nieuws in deze update: met de nieuwe patch krijgen meer verschillende PlayStation 4-controllers en piloten-sticks ondersteuning.

Wanneer de uiteindelijke release van de update zal zijn is nog niet bekend. Als je echter echt niet kan wachten, kan je kosteloos deelnemen aan de bèta-updates van Valve’s platform.