Steam Machines zullen geen suspend/resume hebben

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam Machines zullen geen suspend/resume hebben

Van de suspend/resume-functie wordt dankbaar gebruik gemaakt door veel PlayStation 4- en Xbox One-bezitters. De mensen die uitkijken naar de Steam Machines hoeven een dergelijke functie niet te verwachten. Het OS van de machines ondersteunt dit niet.

Met de komst van de PlayStation 4 en de Xbox One hoef je nooit meer snel een savepoint op te zoeken en de game af te sluiten als je moet stoppen met spelen. De suspend/resume-functie van die consoles zorgt ervoor dat de console in een soort van stand-by mode gaat, waar de console even vlug weer uit kan gaan. Zo kan de gebruiker verder gaan waar hij of zij mee bezig was. Het is een handige functie die sinds kort mogelijk is, maar niet alle nieuwe hardware zal deze functie bevatten. De Steam Machines van Valve zullen die optie niet hebben, omdat ze gebruik maken van Linux als OS. Dit vermeld een gebruiker op Github die claimt dat hij voor Valve werkt, dus misschien is het niet waar, maar hij lijkt genoeg te weten om dit verhaal waar te maken.

Volgens de gebruiker op Github stond deze functie wel in de planning, maar kan het niet omdat Linux dat niet aankan. Valve kan het wel toepassen, maar is er niet in geslaagd om dit makkelijk of betrouwbaar te maken. Een van de redenen waarom het niet lukt is dat wanneer de console uit de stand-by mode komt, het de controllers niet meer kan vinden.

Valve dacht wellicht dat het teveel moeite zou zijn om het werkbaar te krijgen, dus heeft het de functie volledig laten vallen. Een officieel antwoord vanuit Valve moet nog komen, maar misschien dat hun stilte genoeg zegt.