Steam krijgt ondersteuning voor de PlayStation 4 controller

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Steam krijgt ondersteuning voor de PlayStation 4 controller

Gisteravond kondigde Valve-technicus Jeff Bellinghausen op de Steam Dev Days aan dat Steam binnenkort ook de PlayStation 4 controller zal gaan ondersteunen. Dat houdt in dat spelers van Steam-games in het vervolg ook met een PlayStation 4 controller kunnen spelen.

Momenteel is het al mogelijk om met een Xbox controller of de eigen Steam controller op de pc Steam-games te spelen, maar binnenkort zal daar dus de nieuwste controller van Sony bijkomen. Bellinghausen geeft aan dat dit met name een voordeel is voor degene die dit momenteel al doen. Hoewel Steam het niet direct ondersteunt, zijn er programma’s van derde partijen te vinden waarmee het ook kan.

Als we Bellinghausen mogen geloven zal de PlayStation 4 controller niet de enige zijn die een dergelijke behandeling krijgt. Vergelijkbare ondersteuning zal in de toekomst komen voor andere controllers, al wil het bedrijf nu nog niks onthullen. De reden dat het bedrijf met de PlayStation begint is omdat deze een vergelijkbaar mechanisme heeft met de huidige Steam controller. Dit maakt het gemakkelijker om de ondersteuning toe te voegen.

Wanneer deze ondersteuning daadwerkelijk naar Steam komt is momenteel onduidelijk, maar mocht er meer over bekend worden kun je het natuurlijk hier lezen op Pixel Vault.