Steam krijgt fan-made Half-Life sequel genaamd Prospekt

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Steam krijgt fan-made Half-Life sequel genaamd Prospekt

Eindelijk een klein beetje goed nieuws voor fans van Half-Life die al een flink aantal jaar zitten te duimen op een vervolg op de serie. Een fan van de franchise heeft een sequel gemaakt, ‘Prospekt’, wat een uitbreiding is op het in 1999 uitgekomen Half-Life: Opposing Force, en zal beschikbaar worden via Steam.

De fan in kwestie, Richard Seabrook, heeft de sequel de naam Prospekt gegeven en geeft aan dat het ongeveer even lang is als Half-Life 2: Episode One. Hij begon vorig jaar met het project als een soort van sollicitatie richting de maker van de games, Valve. Maar toen dit niet werkte postte hij het op Steam Greenlight, waar het al snel werd goedgekeurd. Na een jaar hard werken krijgt de sequel dan eindelijk een release, namelijk 11 februari.

Half-Life: Opposing Force was een spin-off van de serie en gemaakt door Gearbox Software. Het was de enige titel van de franchise waarin het hoofdpersonage Adrian Shephard zijn opwachting maakte. Prospekt zal verdergaan met Shepard in de hoofdrol. Seabrook heeft volledige ondersteuning vanuit Valve om de titel uit te brengen. Zelf geeft Seabrook het volgende statement over Prospekt:

“Het is een substantieel, grafisch hoogstaand en volledig nieuwe aanvulling op het bestaande Half-Life 2 universum”.

Prospekt is dus vanaf 11 februari verkrijgbaar op Steam en zal rond de €10,- gaan kosten.