Steam krijgt eigen afdeling in gamewinkels

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam krijgt eigen afdeling in gamewinkels

In een aantal winkelketens in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk komen er speciale Steam-afdelingen. Naast de bekende plaatsen voor Sony, Microsoft en Nintendo zullen de Steam Machines ook een eigen plaatsje krijgen.

Het is voor ons een bekend gezicht: winkelketens die zich specialiseren in de verkoop van games die speciale plekken in hun winkel hebben voor de vier grote platformen. Een gedeelte voor Nintendo, Microsoft, Sony en pc-games. In de Gamestop-winkels in de V.S., GAME UK-winkels in het V.K. en in de EB Games-winkels in Canada moeten de bestaande afdelingen een beetje opschuiven, want Steam zal daar binnenkort ook een plekje krijgen. In de speciale afdeling van Steam zullen de verschillende Steam Machines te koop zijn, Steam Link, Steam Controllers en waardebonnen die je kunt verzilveren op Steam voor software. Dit zal voorlopig nog niet van toepassing zijn in Nederland, maar mocht het een succes in die landen zijn, dan kun je er donder op zeggen dat dit ook hier plaats gaat vinden.

In die winkels kunnen klanten een Steam Machine naar keuze bestellen en krijgen ze gratis exemplaren van Rocket League en Portal 2. De consoles zelf zullen verkrijgbaar zijn vanaf 10 november en zullen minstens $449,99 kosten. Hoe beter de hardware, hoe duurder de console zal worden. In sommige gevallen kan de Steam Machine zelfs $5.000 gaan kosten.