Steam In-Home Streaming bezet hele PC

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Steam In-Home Streaming bezet hele PC

Een PC die wordt gebruikt voor het streamen van Steam-games naar andere apparaten in het huis, kan op dat moment geen andere taken volbrengen. Dit blijkt uit een vraag- en antwoordsessie die Valve naar buiten heeft gebracht over de Steam In-Home Streaming.

Valve geeft hierbij aan dat het voor de PC “verwarrend” zou zijn wanneer deze naast het streamen van games naar andere apparaten ook andere taken zou moeten uitvoeren. Daarnaast werd er tijdens deze vraag- en antwoordsessie duidelijk dat het streamen nog niet via het internet kan gebeuren en dus via het lokale netwerk zal moeten verlopen. Het is nog niet duidelijk of Valve dit later wel wil introduceren.

In-Home Streaming is een service van Steam die ervoor zorgt dat games via de PC naar andere apparaten binnen het huis gestreamd kunnen worden. Daarvoor is het niet nodig de game op de andere apparaten te installeren. De bèta van deze service staat voor de nabije toekomst op de planning. Om voor deze bèta uitgenodigd te worden zul je wel lid moeten worden van de In-Home Streaming-groep op Steam.