Steam-handheld SteamBoy in de maak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam-handheld SteamBoy in de maak

Een bedrijf genaamd SteamBoy Machine werkt aan een op SteamOS gebaseerde handheld. Deze SteamBoy krijgt een 5”-scherm en moet volgend jaar verkrijgbaar zijn.

SteamBoy Machine heeft een speciale website online gezet met daarop een teaservideo van de gelijknamige handheld. In deze video is te zien dat de SteamBoy erg lijkt op de door Valve gepresenteerde Steam Box-controller, maar dan met een groter scherm en extra knoppen. SteamBoy Machine heeft nog geen verdere informatie gegeven over hardware, beschikbaarheid of andere mogelijkheden.

SteamBoy Machine heeft aan The Escapist laten weten dat de hardware gebaseerd zal zijn op een quadcore-soc, 4GB RAM, 32GB opslaggeheugen en een 5”-scherm. Tevens zal WIFI en 3G ondersteund worden. De SteamBoy zal niet zo krachtig zijn als Steam Machine-desktopsystemen, maar het zal wel mogelijk zijn om de meeste Steam-games er op te spelen, zo zeggen de makers. Een exacte releasedatum is niet bekend, maar de SteamBoy zal ergens volgend jaar uit moeten komen.