Steam Controller wordt getoond op GDC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam Controller wordt getoond op GDC

CEO van Origin PC Kevin Wasielewski heeft op de CES in Las Vegas laten weten dat Valve tijdens de GDC (Games Developer Conference) de uiteindelijke vorm van de Steam Controller laat zien. Steam zou veel van de feedback die het heeft gekregen in het model hebben verwerkt.

Wasielewski is de CEO van Origin PC, een hardwarefabrikant die niet verward moet worden met de online service van EA. Hij bracht het nieuws in een interview naar buiten en zei dat er vertraging was opgelopen door de feedback die Valve heeft gekregen sinds de onthulling.

“Op de GDC zullen ze veel meer informatie delen. Ze kwamen met de controller op de proppen, kregen feedback van gebruikers en hebben de controller daarop aangepast. Dat is drie of vier keer gebeurd, waardoor de controller nu klaar is. De controller gaat nu in productie en tijdens de GDC zullen ze nog meer informatie geven”.

Het is bijna een jaar geleden sinds de onthulling van de controller en de verschillende Steam Machines. De gekte bewees dat er interesse was voor dergelijke machines, maar sindsdien is het vrijwel helemaal stil geworden. Met het succes van de PS4 en de Xbox One is het maar de vraag of er ruimte is voor nóg een concurrent voor in de huiskamer.