Steam blijft groeien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Steam blijft groeien

Steam, het digitale gameplatform van Valve, blijft groeien. Een half jaar geleden werd er een nieuw record gevestigd met 7,6 miljoen mensen tegelijkertijd online, maar tijdens de afgelopen ‘Summer Sale’ is dit record alweer gebroken. Het nieuwe record staat op ruim acht miljoen.

In tegenstelling tot Sony, Microsoft en Nintendo kan iedereen de statistieken bij Steam inzien. Op het moment van schrijven zijn er 6,2 miljoen mensen online waarvan er 1,7 miljoen momenteel zitten te gamen. De meest populaire game is met afstand Dota 2 met gemiddeld 500,000 spelers, gevolgd door Counter Strike: Global Offensive die die het moet doen rond de 100,000. Civilization V en Football Manager zijn ook altijd terug te vinden in de top 10.

In totaal zijn er ruim 75 miljoen actieve accounts op Steam. De afgelopen tien dagen hield Valve de jaarlijkse zomeruitverkoop wat wederom resulteerde in een enorm aantal activiteit op het platform. Valve is naast Steam momenteel ook druk bezig met haar eigen Steam Machine, welke begin 2015 op de markt moet verschijnen.