Steam accepteert geen Bitcoin meer
Valve heeft de mogelijkheid om games op Steam met Bitcoin te betalen verwijderd. In een persbericht vertelt het bedrijf uitgebreid wat de beweegreden hiervoor is en hoe ze tegen Bitcoin als betaalmiddel aankijken.
Via het Steam-communityforum heeft The Steam Team laten weten dat Bitcoin niet langer geaccepteerd wordt als betaalmiddel. Je kunt dus geen games of andere aankopen via de Steam Market doen met de cryptovaluta. De reden hiervoor is de sterk stijgende koers op dit moment, die leidt tot zeer hoge transactiekosten. Zo moesten kopers recent meer dan $20 aan Bitcoin betalen om een spel te kunnen kopen en daar komt dan de prijs van de game dus nog bovenop. Dit is volgens Valve onacceptabel:
In the past few months we’ve seen an increase in the volatility in the value of Bitcoin and a significant increase in the fees to process transactions on the Bitcoin network. For example, transaction fees that are charged to the customer by the Bitcoin network have skyrocketed this year, topping out at close to $20 a transaction last week (compared to roughly $0.20 when we initially enabled Bitcoin). Unfortunately, Valve has no control over the amount of the fee. These fees result in unreasonably high costs for purchasing games when paying with Bitcoin.
Nu is de koers van Bitcoin altijd al turbulent geweest, dus dit is niet per se iets nieuws. De hoge waarde en populariteit van de munt zorgen er echter ook voor dat de verificatie van de transacties lang kan duren. Daardoor mislukken betalingen met Bitcoin op Steam regelmatig. Dit in combinatie met de absurd hoge kosten, heeft Valve doen besluiten het betalen met Bitcoin niet meer toe te staan. Ze sluiten Bitcoin als betaalmiddel in de toekomst niet uit, maar zien dit niet gebeuren zolang de koers van de munt zo onstabiel is.
In de afgelopen twee weken klom de Bitcoin naar ongekende hoogte. Op moment van schrijven is één Bitcoin meer dan €12.000 waard. Dit was voor een paar weken terug nog minder dan € 10.000. De beslissing van Valve lijkt vooralsnog geen invloed gehad te hebben op de positieve koers van de munt.