State of Decay 2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
State of Decay 2

De wereld heeft blijkbaar nog niet genoeg van zombiegames aangezien State of Decay uit 2013 een vervolg krijgt. Undead Labs heeft nog genoeg ideeën om de game innovatief te houden en tijdens een presentatie van Jeff Strain kregen we allemaal nieuwe informatie rondom State of Decay 2.

Helaas mochten we niet zelf aan de slag met de game, maar we mochten wel meekijken terwijl Richard Foge een deel van State of Decay 2 aan het spelen was. De game borduurt door op State of Decay 1 en speelt zich vijftien maanden later af. De overgebleven mensen proberen nog steeds te overleven en weer een samenleving op te bouwen.

Samen staan we sterk

Het karakter waarmee we geïntroduceerd werden tijdens het spelen was Jenni. Zij was op dat moment als enige nog fit genoeg om te vechten, aangezien de basis zojuist een aanval had overleefd. Nouja, overleefd is misschien een groot woord, er waren namelijk twee mensen overleden en er was nog iemand in de ziekenboeg beland omdat die bijna zijn benen kwijt was. Misschien nog wel het ergste was dat één van personage blood plague had opgelopen.

State of Decay 2 
 Pixel Vault

Blood plague is één van de nieuwe features die is toegevoegd aan de game. Als je deze ziekte hebt opgelopen dan duurt het niet lang voordat je uiteindelijk zelf een zombie wordt. Er zijn meerdere manieren om deze ziekte op te lopen. Soms krijg je het gewoon door middel van een simpele verkoudheid. De andere manier is om gebeten te worden door een zombie met rode ogen. Deze zombies kun je dus het beste goed op afstand houden.

Erop uit

De missie van deze playthrough was eigenlijk het redden van Laden, de persoon die de blood plague had opgelopen. Laden is eigenlijk onmisbaar voor de community, aangezien hij in zijn leven voor de zombie-apocalyps een goede chirurg was en hij mensen dus weer kan oplappen als er wat mis met ze is. Om de blood plague te kunnen bestrijden, hadden we medicijnen nodig maar die waren helaas niet meer aanwezig in de community, dus we moesten erop uit.

State of Decay 3 
 Pixel Vault

Foge liet hierbij meteen een andere nieuwe feature van de game zien, namelijk het co-op-element van het spel. Dit is een feature die door de fans heel erg gewild is en zij zullen dan ook blij zijn dat deze feature in de game zit. Door het afschieten van een flare wordt er een berichtje verstuurd met de vraag of mensen willen helpen. Als andere mensen hebben ingesteld dat ze graag willen helpen, dan krijgen ze hier automatisch bericht van en kunnen ze dan de game joinen.

Maak niet teveel herrie

Nadat Jeff Strain bij het spel was gekomen, pakten hij en Foge samen een auto om de stad in te rijden. Na een klein stukje rijden kwamen ze er helaas achter dat ze vergeten waren de tank bij te vullen en de auto kwam abrupt tot stilstand. Ze moesten nu dus te voet verder om de medicijnen te vinden. Strain zei dat het zeer belangrijk was goed op je geluiden te letten tijdens het spelen. In State of Decay 2 zit namelijk een vrij uitgebreide noise detection en je weet misschien wel van andere games of films dat zombies daar heel gevoelig voor zijn. Het wordt dus aangeraden om het stealthy op te lossen, tenzij je het zelf leuk vindt als er een horde zombies achter je aankomt.

State of Decay 4 
 Pixel Vault

Helaas konden ze geen medicijnen vinden en we kregen de keuze of we Laden zouden exilen of gewoon meteen een kogel door zijn hoofd zouden schieten. Binnen de ruimte was het unaniem dat we gingen voor de tweede optie. Het gaat om moeilijke keuzes tijdens de game en dat zal in de uiteindelijke versie alleen nog maar erger worden.

Het lijkt er in ieder geval al op dat State of Decay 2 een waardige opvolger wordt van het eerste deel. Ik kijk al uit naar het moment de game uitkomt. State of Decay 2 komt in 2018 uit voor pc en Xbox One.