Starlink: Battle for Atlas komt naar pc en krijgt update

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Starlink: Battle for Atlas komt naar pc en krijgt update

Starlink: Battle for Atlas verscheen op 16 oktober 2018 voor PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Of er ook een versie voor pc zou komen, was toen niet bekend. Dit verandert nu, want Ubisoft kondigde woensdag aan dat de game op 30 april een update en pc-versie zal krijgen.

Spelers die aan de slag gaan met de pc-versie krijgen exact dezelfde game als op de andere platformen. Als je liever niet met toetsenbord en muis speelt, kun je ook gebruikmaken van een Dualshock- of Xbox One-controller. Volgens de maker ondersteunt de game beide controllers.

De nieuwe update van Starlink: Battle for Atlas heet Crimson Moon en bevat een aantal nieuwe zaken. Hierbij kun je denken aan factieverhaalmissies, wekelijkse uitdagingen, extra piloten, schepen en wapens. Nintendo Switch-gebruikers hebben een streepje voor, want zij krijgen exclusieve toevoegingen. Zo krijgen zij de drie aanvullende Star Fox-teamleden Peppy, Falco en Slippy. Elk teamlid heeft unieke vaardigheden en een eigen skill tree.

Crimson Moon verschijnt op dinsdag 30 april voor PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc. In de onthullingstrailer hieronder kunnen we vast zien hoe de uitbreiding eruit ziet.