Starfield is speelbaar, The Elder Scrolls 6 in pre-productie

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Starfield is speelbaar, The Elder Scrolls 6 in pre-productie

Fans speculeerden al jaren over de komst van zowel de mysterieuze nieuwe sci-fi-game Starfield als The Elder Scrolls 6. Tijdens de E3-persconferentie van Bethesda kregen we eindelijk de eerste teasers. Hoe ver is Bethesda nu eigenlijk met de ontwikkeling van deze games?

De teasers voor Starfield en The Elder Scrolls 6 voedden het enthousiasme, maar bevatten nog zeer weinig informatie. In een interview met Geoff Keighly geeft Todd Howard wat meer informatie over de status van de games. Zo geeft Howard aan dat Starfield een échte singleplayer-ervaring gaat worden. Hij sluit niet uit dat er ergens multiplayer-elementen in de game te vinden zullen zijn, maar het wordt dus in ieder geval geen shared world-game. Verder geeft hij aan dat Bethesda al een tijd werkt aan de game en dat er op dit moment al een speelbare versie van is. Dat is niet het geval voor The Elder Scrolls 6, aldus Howard. Het vervolg van Skyrim bevindt zich nog in pre-productie. De fans zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Hoe lang dat wachten precies gaat duren, is nog niet duidelijk. Tijdens de persconferentie gaf Howard aan dat Starfield ‘next gen’ is. In het interview met Keighly geeft Howard aan dat de techniek die nodig is om The Elder Scrolls 6 te maken “dichterbij komt”. Dit suggereert dat beide games op de volgende generatie consoles verschijnen.