Stardew Valley 1.2 update zorgt voor verbeterde controller ondersteuning

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Stardew Valley 1.2 update zorgt voor verbeterde controller ondersteuning

De meest fanatieke virtuele boeren bouwen immer voort aan hun boerderij in Stardew Valley en met de update 1.2 moet dat op verschillende vlakken een stuk beter gaan. Zo moet je beter met een controller kunnen spelen en kun je de dorpsbewoners maar liefst zes nieuwe talen laten spreken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Update 1.2 is per direct beschikbaar via Steam en ontwikkelaar Chucklefish meldt dat de update voor consoles onderweg is. De verandering waar misschien de meeste spelers bij gebaat zijn, is dat Stardew Valley zes nieuwe vertalingen heeft gekregen. Je kunt de dorpelingen en de menu’s nu laten weergeven in het Duits, Spaans, Braziliaans Portugees, Russisch, Japans en gestandaardiseerd Chinees. Mogelijk boort de ontwikkelaar hiermee een hele nieuwe spelersbasis aan, die de game niet in het Engels konden of wilden checken.

Verder zijn er een aantal bugs gefixt en is het spelen met de controller gestroomlijnd. Wanneer je nu met een gamepad speelt, springt de cursor automatisch tussen verschillende menu-items. Verder kun je nu gebeurtenissen skippen met een knop op je controller. Voor alle details kun je terecht op de website van Stardew Valley.

De update is dus nu al beschikbaar op Steam en komt spoedig naar de consoleversies, maar de ontwikkelaar laat weten dat het even kan duren voordat de update ook via gog.com beschikbaar is. Daar is de game namelijk ook te koop.