Starcraft krijgt een remaster 19 jaar na release

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Starcraft krijgt een remaster 19 jaar na release

De grootste RTS-game aller tijden kreeg zeven jaar geleden een vervolg in de vorm van Starcraft II. Een deel van de community verkaste naar dit nieuwe deel inclusief een groot deel van de e-sports fanaten. Een grote groep fans bleef echter altijd trouw aan het eerste deel en voor hen komt Blizzard nu met een remaster van de 19 jaar oude game.

Blizzard wil Starcraft nieuw leven inblazen en komt deze zomer nog met een remastered versie van de RTS.  Zoals altijd bij een remaster blijft de gameplay precies hetzelfde, maar krijgen de graphics een stevige onderhoudsbeurt. Je kunt je afvragen of je Zergs in 4K wil aanschouwen, maar in de remaster wordt dat in ieder geval mogelijk.

Voornamelijk in Zuid-Korea sloeg de game in als een bom. Een hele generatie gamers groeide daar op met deze RTS-game en Starcraft groeide daar uit tot een van de eerste grote e-sports. Vanwege dit Koreaanse succes steekt Starcraft nog altijd boven andere iconische titels in het genre als Age of Empires en Warcraft uit.

De Starcraft Remastered komt aankomende zomer uit. De prijs is nog niet bekend. Wel worden de originele games later deze week gratis.