Starcraft en Starcraft: Broodwar nu gratis te spelen

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Starcraft en Starcraft: Broodwar nu gratis te spelen

De originele Starcraft en haar uitbreidingspakket Broodwar zijn vanaf vandaag gratis te spelen. Beiden zijn te downloaden via de website van Starcraft.

De gratis versie van de RTS-klassieker is door ontwikkelaar Blizzard vrijgegeven in combinatie met het uitbreidingspakket Broodwar en patch 1.18. Met deze patch voegt Blizzard een aantal kleine veranderingen aan de game toe, zoals een observer mode, verbeterde compatibiliteit met Windows 7, 8.1 en 10 en verbeterde mogelijkheden om online valsspelen tegen te gaan. Op deze kleine aanpassingen na is de gratis versie identiek aan het in 1998 verschenen origineel.

De gratis versie van Starcaft verschijnt aan de vooravond van de Starcraft remaster, die in het tweede kwartaal van 2017 moet verschijnen. In de remaster blijft de inhoud van het origineel ongewijzigd, maar wordt het uiterlijk van de game flink opgepoetst. Zo voegt Blizzard HD graphics, opnieuw opgenomen audio en gemoderniseerde online mogelijkheden aan de game toe. Het vrijgeven van de originele Starcraft kan gezien worden als een opwarmer voor de op handen zijnde remaster.