Star Wars DLC voor Minecraft exclusief naar Xbox

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars DLC voor Minecraft exclusief naar Xbox

De Xbox 360 en Xbox One krijgen exclusieve Star Wars DLC met nieuwe skins voor Minecraft. Microsoft is in samenwerking met Disney en Lucasfilm gegaan en dit resulteerde in een totaal van 55 nieuwe skins.

De Classic Pack bevat o.a. skins van Luke Skywalker, Han Solo en Darth Vader. Microsoft zegt dat je personages mag verwachten uit de “Galactic War” van Episode IV tot en met Episode VI en dat er in de toekomst nog meer Star Wars DLC verwacht mag worden. Een DLC pack met skins gebaseerd op de prequel-trilogie zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende worden, met skins voor onder andere Episode VII en meer wanneer die films in de bioscoop te zien zullen zijn.

Microsoft heeft in september Minecraft overgenomen, wat inhoudt dat deze DLC alleen beschikbaar zal zijn voor de Xbox 360 en Xbox One. De uitbreiding kost 2,85 euro op de Xbox 360 en 2,99 euro op de Xbox One. Het is onduidelijk of de uitbreiding in de toekomst ook voor andere systemen beschikbaar zal worden zoals de PC, maar die mogelijkheid bestaat wel. Een release voor de systemen van Sony lijkt momenteel gering.