Star Wars: Battlefront lancering het liefst dichtbij Episode VII

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars: Battlefront lancering het liefst dichtbij Episode VII

Ondanks dat Star Wars: Battlefront niet direct gerelateerd is aan de nieuwste film uit de Star Wars saga, Episode VII, claimt EA dat ze prefereren de twee niet ver van elkaar te lanceren. Tijdens een overleg met investeerders werd de uitgever gevraagd wat de effecten zouden zijn van een uitstel van de filmpremière. Executive vice president Patrick Söderlund meldde dat de game niet direct gelinkt zou zijn aan de filmserie maar genesteld zou zijn in het traditionele Star Wars universum.

“Er zullen uiteraard wel elementen zijn die te maken hebben met de nieuwe film”, aldus Söderlund. “Ik zou echter niet zeggen dat we een specifieke band hebben met betrekking tot de film. Uiteraard zouden we de game het liefst in de buurt van de premiere van de film lanceren”. Over de film is tot nu toe weinig bekend gemaakt. Het Is wel vrijgegeven dat het verhaal zal 30 jaar plaatsvinden na Return of the Jedi en een aantal bekende karakters uit eerdere delen zal bevatten. De premiere van de film is vooralsnog vastgesteld voor 18 december 2015.

Star Wars: Battlefront wordt ontwikkeld door DICE (bekend van onder andere de Battlefield serie en Mirror’s Edge), en heeft nog geen officiele releasedatum. Tijdens de E3 dit jaar werden er vroege beelden getoond van de nieuwe Star Wars game met de belofte dat er meer te zien zijn van het spel in het najaar van 2015. Of de onafhankelijkheid van de game m.b.t. De filmreeks zou goed nieuws kunnen zijn voor Battlefront: In het verleden zijn film-gerelateerde games vaak slecht ontvangen door zowel critici en consumenten.