Star Wars Battlefront krijgt sequel in 2017

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Star Wars Battlefront krijgt sequel in 2017

EA heeft bevestigd dat Star Wars Battlefront een sequel zal krijgen in 2017. Dit is onderdeel van het plan om de komende jaren ieder jaar een Star Wars-game uit te geven. Ook games van Visceral en Respawn komen in de komende jaren uit.

Het was al langer bekend dat er meerdere Star Wars-games in ontwikkeling zijn, maar nu is daar iets meer duidelijkheid in gekomen. De eerstvolgende grote game in het Star Wars-universum zal de sequel op Star Wars Battlefront zijn, die bij EA op de kalender staat voor 2017. In de game zullen “grotere en betere werelden” centraal staan. Dit omdat de nieuwe game ook omgevingen uit de nieuwe films zal bevatten, in plaats van enkel uit de klassieke films zoals in de huidige Battlefront-game.

In 2018 staat de Star Wars-game op de planning waar de teams van Motive en Visceral momenteel aan werken. Hier ontbreken nog de details van. Wel verwacht EA dat het de komende drie of vier jaar nog ieder jaar een Star Wars-game gaat afleveren. Ook de nieuwe Star Wars-game van Respawn kwam nog voorbij. Ook een vierde game zou op de planning staan, maar hier liet de uitgever niets over los.

Uit de financiële cijfers die EA gisteren vrijgaf blijkt dat Battlefront goed was voor 14 miljoen verkochte exemplaren sinds de release in november. In totaal boekte Electronic Arts een netto omzet van 4,5 miljard dollar over het hele jaar.