Star Wars Battlefront II krijgt gratis DLC

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Star Wars Battlefront II krijgt gratis DLC

Tijdens de EA E3 persconferentie van gisteravond was er uitgebreid aandacht voor Star Wars Battlefront II. DICE kondigde daarbij aan dat de aanvullende content voor de game voor iedereen gratis beschikbaar zal zijn. De ontwikkelaar reageert daarmee op de felle kritiek op de grote hoeveelheid betaalde content voor de eerste Star Wars Battlefront.

Vanaf 17 november 2017 kunnen we aan de slag met Star Wars Battlefront II. Voor dit vervolg belooft ontwikkelaar DICE geluisterd te hebben naar de kritiek op de hoeveelheid betaalde content van het vorige deel. De game krijgt na de release verschillende seizoenen DLC die allemaal gratis beschikbaar zijn. De eerste DLC staat gepland voor december en krijgt als thema The Last Jedi.

Dit betekent niet dat EA helemaal geen extra geld gaat verdienen aan Star Wars Battlefront. Middels microtransacties kun je je vooruitgang in de game bespoedigen, bijvoorbeeld als je een week geen tijd hebt om te spelen, of vindt dat je vooruitgang te langzaam gaat. DICE benadrukt hierbij echter dat deze microtransacties niet noodzakelijk zijn om alles in de game vrij te spelen.