Star Wars Battlefront-bèta was EA’s grootste tot nu toe

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars Battlefront-bèta was EA’s grootste tot nu toe

Zo’n twee weken geleden kon het grote publiek eindelijk voor het eerst aan de slag met Star Wars Battlefront. In de periode van 8 tot en met 12 oktober ging het helemaal los op de servers van EA tijdens de bèta van de nieuwe Star Wars game. Terugkijkend op deze vier dagen komen Electronic Arts en DICE tot de conclusie dat er een aantal opmerkelijke feitjes te benoemen zijn.

Zo waren er wereldwijd meer dan 9,5 miljoen mensen die zich aan de bèta hebben gewaagd. Dit maakt dat deze bèta tot nu toe voor EA de grootste bèta uit de historie van het bedrijf is geworden. Deze spelers wisten bij elkaar zo’n 1,6 miljard speelminuten te registreren. In diezelfde tijdsspanne had je, indien dat fysiek mogelijk had geweest, de originele trilogie een slordige 4,2 miljoen keer kunnen bekijken.

Andere opmerkelijke cijfers zijn te vinden in het spawnen van de diverse personages. Zo is Darth Vader tijdens de bèta 5.938.148 keer gespawned tegenover 5.904.806 Luke Skywalker spawns. In totaal zijn er bijna 1,4 miljoen spelers aan hun einde gekomen door een Force Choke kill. Tijdens de bèta zijn er 783.392 Walkers vernietigd en zijn er ruim 293 miljoen kills gemaakt met de E-11 Blaster. Meer dan 6 miljoen spelers wisten de jump pack vrij te spelen door rank 5 te behalen in de bèta. Vanaf 19 november zal pas echt blijken hoe populair de game zal gaan worden. Dat is namelijk de datum waarop de game uitkomt voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.