Star Wars Battlefront 2 gaat voor de ‘dark side’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars Battlefront 2 gaat voor de ‘dark side’

Op Star Wars Celebration 2017 is een nieuwe en langere trailer voor Star Wars Battlefront 2 gelanceerd door Electronic Arts. Hier is te zien welke kant het verhaal van de single player opgaat, namelijk de dark side.

Het verhaal zal zich richten op Iden Versio, een lid van de special forces van het Imperium. Zij wil wraak nemen op de Rebellen na het vernietigen van de tweede Death Star, waar Iden persoonlijk getuige van is. Zij en haar elite team, Inferno Squad, zullen je op een nieuwe reis door het Star Wars-universum nemen. De game zal plaatsvinden tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens. Voor Iden is zelfs een nieuwe planeet gecreëerd, Vardos, dit is de planeet waar zij vandaan komt. Ondanks dat Iden de belangrijkste persoon van het verhaal zal zijn, is zij niet de enige character waarmee je kan spelen. Ook Luke Skywalker, Kylo Ren, Yoda en andere sterren uit de Star Wars-serie zijn bespeelbaar. Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingspakketten en pre-order bonussen beschikbaar.

Naast de single player-campaign zijn er ook Star Wars-scenario’s die gespeeld kunnen worden. Star Wars Battlefront 2 zal uitkomen op 17 november voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.