Star Wars: Battlefront 2 alfatest en lootcrates

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars: Battlefront 2 alfatest en lootcrates

Ook al komt Star Wars: Battlefront 2 pas in november uit, wordt er steeds meer bekend over de game. Menig speler kan niet wachten om het nieuwe deel uit de reeks te spelen en het lijkt erop dat sommigen dat ook niet meer hoeven. Ontwikkelaar DICE en uitgever EA hebben nog geen tests aangekondigd, maar toch lijkt het erop dat vanaf vandaag een gesloten alfatest gaat starten.

Verschillende gamers schrijven op NeoGAF dat ze een e-mail hebben gekregen met daarin een code voor de gesloten alfa van Star Wars: Battlefront 2. De alfa kan worden gespeeld vanaf 29 juni 10:00 uur. Wanneer de alfa afgesloten zal worden, is nog niet bekend. Er staat nog wel een multiplayer bèta op de planning, maar deze zal pas in de herfst komen, net voordat het spel uitgebracht gaat worden.

Daarnaast is er ook meer bekend geworden over microtransacties. YouTuber BattlefrontUpdates heeft in samenwerking met EA een aantal korte video’s geüpload waarin dieper in wordt gegaan op de progressie van je karakters. De belangrijkste manier om je karakters te verbeteren, is door het unlocken van lootcrates. Deze koop je met credits die je krijgt door het spel te spelen. Ook krijg je dagelijks een gratis crate. Natuurlijk is het ook mogelijk om extra crates te kopen met geld.

In deze lootcrates zitten vooral Star Cards, maar soms krijg je extra credits of onderdelen om je wapens of voertuigen te verbeteren. Er zijn vijf verschillende niveau’s, van veelvoorkomend tot legendarisch. Met deze kaarten kun je extra karakters vrijspelen, je vaardigheden verbeteren, of zelfs nieuwe vaardigheden vrijspelen. Natuurlijk zitten we nu nog maar in de alfa en er kan nog veel veranderen voor de release op 17 november.