Star Wars 1313 is nog niet helemaal van de baan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Wars 1313 is nog niet helemaal van de baan

Na de overname van LucasArts en daarmee de Star Wars-franchise door Disney bleef het akelig stil rondom Star Wars 1313, een game waarover zelfs toen nog niet veel bekend was. Het leek er op dat het project in de prullenbak was beland nadat het patent was verlopen, maar niets is minder waar.

Na bijna twee jaar niets meer te hebben vernomen van het project sprak Kathleen Kennedy, die aan het roer staat bij Lucasfilm, over Star Wars 1313. De game werd in 2012 op de E3 aangekondigd. Je zou in de huid kruipen van de premiejager Boba Fett. In een interview geeft ze aan dat het materiaal dat destijds al gemaakt is voor Star Wars 1313 opnieuw gebruikt zou kunnen worden voor een nieuwe game of om er verder op te borduren.

We willen die content niet weggooien. Het is goud. En het is iets waar we momenteel tijd aan spenderen door het te bekijken, doorzoeken en erover te vergaderen. Het zou heel goed kunnen dat we die content gaan gebruiken om verder mee te ontwikkelen. We willen het in ieder geval heel graag.

Ook het project voor de TV-serie Star Wars: Underworld, een serie dat zich af moest gaan spelen tussen Star Wars: Episode III Revenge of the Sith en Star Wars: Episode IV A New Hope, werd in de koelkast gezet, maar ook dat project zou zomaar nog kunnen slagen. Naar verluidt had George Lucas destijds al 100 van de 400 afleveringen geschreven en Kathleen en haar team zijn druk bezig ook die scripts door te lezen om ze alsnog te gebruiken.