Star Fox krijgt een cockpitview op de Wii U GamePad

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Fox krijgt een cockpitview op de Wii U GamePad

De nieuwe Star Fox-game voor de Wii U bevat een cockpitview die zichtbaar is op de Wii U GamePad. Dit, en andere interessante details, maakte ontwikkelaar Shigeru Miyamoto bekend in een interview met iJustine.

Volgens Miyamoto zal de nieuwe Star Fox enkele belangrijke gameplay veranderingen hebben in vergelijking tot de eerdere uitgaves in de reeks. Ten eerste zal de game een cockpitview hebben die zichtbaar is op de GamePad van de Wii U. Dit is een redelijk grote verandering, aangezien alle andere delen in de Star Fox-reeks alleen third person-view hadden. De cockpitview is volgens Miyamoto erg handig tijdens gevechten, maar als je het spel liever in de traditionele third person speelt, is dit ook mogelijk.

[quote style=”2″ ]We hebben iets compleet anders gedaan met de nieuwe Star Fox. Op de GamePad heb je een cockpitview en op de televisie een filmische third person view. Terwijl je aan het spelen bent, switch je tussen het kijken naar de GamePad en de tv. Als je hele toffe filmische visuals wil zien, kijk je naar je televisie en als je echt serieus in gevecht bent met een vijand, kijk je naar beneden naar je Wii U GamePad. Het geeft de game verschillende perspectieven en je bent in staat te switchen tussen de verschillende stijlen.[/quote]

Doordat de Wii U GamePad gebruikt wordt voor de gevechten, is de speler beter in staat om te richten en krijg je zo meer de vrijheid. Ook hintte Miyamoto in het interview nog dat het mogelijk is dat zowel Star Fox als Zelda amiibo-support krijgen.

Tot nu toe is er nog weinig bekend over de gameplay van Star Fox, maar Shigeru Miyamoto verwacht dat de game nog voor The Legend of Zelda zal uitkomen. Het lijkt een interessant jaar te worden voor de Wii U-bezitters onder ons.