Star Fox 2 op de mini-SNES volgens het boekje

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Star Fox 2 op de mini-SNES volgens het boekje

Het is nog altijd een van de grote tragedies van de Super Nintendo: de gecancelde sequel van Star Fox. Het tweede deel had moeten uitkomen in 1995, maar bereikte nooit de winkeletalages. Nu er alsnog een officiële release gaat plaatsvinden, heeft Nintendo een interactieve handleiding online gezet.

Zoals bekend krijgen we Star Fox 2 alsnog te spelen en wel op de mini-SNES van Nintendo. Ter ere van deze zeer verlate release heeft Nintendo de handleiding van de game online gezet. Deze bevat natuurlijk de nodige uitleg over de controls, maar vooral ook mooie art en leuke achtergronden van de personages in de meer dan twintig jaar oude game.

Voor de originele game is in de jaren ’90 nooit een handleiding gemaakt, maar speciaal voor de editie op de mini-SNES heeft Nintendo het originele designteam aan het werk gezet. Zij hebben een handleiding gemaakt met illustraties in lijn met de klassieke graphics.

De game is ooit gecanceld, omdat de nieuwe Nintendo 64 een veel betere Star Fox-game op het scherm zou kunnen toveren. Er zijn door de jaren heen wel hier en daar illegale rom-versies verschenen, maar deze waren altijd Japans of door fans vertaald. Nu kun je de volledige Star Fox 2-ervaring beleven op de mini-SNES volgens het boekje.