Star Citizen haalt $42 miljoen dollar binnen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Citizen haalt $42 miljoen dollar binnen

Hoewel de Kickstarter lang en breed is afgelopen, kunnen fans nog steeds geld doneren voor de aankomende space-sim Star Citizen. Dat gebeurt nog zoveel dat de game inmiddels $42 miljoen dollar aan donaties heeft ontvangen. De game zal daarom wat toevoegingen krijgen, waaronder een handdoek voor iedereen die heeft gedoneerd.

Het moge duidelijk zijn: er zijn veel gepassioneerde mensen die zitten te springen om een nieuwe space-sim. Niet alleen verpulverde de Kickstarter van Space Citizen alle verwachtingen in no-time, de achterban kan geld blijven doneren ook al is de Kickstarter verleden tijd. Inmiddels is er $42 miljoen dollar opgehaald waardoor er een nieuwe “stretch-goal” is behaald. Spelers kunnen de volgende toevoegingen in de game verwachten.

  • De Galactapedia zal 3D toevoegingen krijgen. Schepen, items en de navigatie zullen in 3D hologrammen verschijnen.
  • Alle mensen die geld hebben gedoneerd voordat de $42 miljoen werd bereikt, zullen hun eigen unieke Rig krijgen.
  • De game zal een nieuwe fighter-class ruimteschip bevatten.
  • Iedereen die heeft gedoneerd om de $42 miljoen te halen zal een handdoek krijgen. Nee serieus: een in-game handdoek voor hun hangaar.

Nieuwe stretch-goals zijn duidelijk gemaakt voor wanneer de $43- en $44 miljoen dollar aan donaties worden bereikt en gezien de populariteit van de titel is dat maar een kwestie van geduld voordat die bedragen worden behaald. Star Citizen staat gepland voor een release in 2015, exclusief voor de PC.