Star Citizen geeft $30.000 dollar aan de winnaar van een mod competitie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Star Citizen geeft $30.000 dollar aan de winnaar van een mod competitie

Star Citizen is de nieuwe game van Chris Roberts, de maker van games zoals Wing Commander en Freelancer. Het project haalde veel geld binnen via Kickstarter, maar nu geeft de ontwikkelaar de fans de kans om zelf inbreng in de game te hebben en een flinke tegemoetkoming te ontvangen!

Het warm onthaalde project van Kickstarter had vanaf dag één al veel hype; de game wordt het meest ambitieuze project van de befaamde ontwikkelaar en beloofd het space-sim genre tot een hoger niveau te tillen. Maar hij wil de fans ook wat terug geven in de vorm van een competitie. Het doel is om “The Next Big Starship” te ontwerpen, modelleren en uiteindelijk in de game te verwerken. Teams kunnen zich inschrijven van 31 oktober tot 31 december. Er worden verschillende prijzen weggegeven (die op kunnen lopen tot de hoofdprijs van $30.000 dollar) en niet te vergeten de eeuwige roem dat jouw ruimteschip beschikbaar zal zijn in de volledige game.

Hoewel het een groot bedrag is, zal niet zomaar iedereen kans maken. Gezien de ambitieuze aard van de game zal de lat torenhoog liggen en zullen zowel de fans als een vakjury gaan bepalen welk design de winnaar zal worden. Een korte webshow zal geproduceerd worden waarin elke week een team zal afvallen. De winnaar zal bij de laatste aflevering bekend worden gemaakt, die gepland staat voor 8 juni 2014. Star Citizen zelf wordt pas verwacht in het laatste kwartaal van 2015.