Standalone-versie DayZ 2 miljoen keer verkocht

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Standalone-versie DayZ 2 miljoen keer verkocht

Dat DayZ een populaire game was, wisten we al wel, maar nu is duidelijk geworden hoe populair de game precies is. Volgens ontwikkelaar Dean Hall is de stand-alone versie van de game in de afgelopen vier maanden al twee miljoen keer verkocht. De alfa-versie van de game is momenteel te koop via Steam.

De standalone-versie van de game, welke origineel begon als mod op ArmA II, is sinds de dag van release een van de best verkopende games op Steam. In de eerste maand na release wist de game al een miljoen keer over de toonbank te gaan en sindsdien is er nog een miljoen verkocht, zo blijkt vandaag. Een simpel rekensommetje doet ons dan ook vermoeden dat de game zo’n 50 miljoen dollar in het laadje van ontwikkelaar Bohemia Interactive heeft gebracht.

DayZ zit momenteel nog in een testfase en dus is het een hele prestatie dat de game al zo vaak is verkocht. Volgens Hall zal de game nog wel even in de testfase blijven: hij kondigde eerder al aan dat de testfase nog tot minstens lente 2015 zou duren. Er zal volgens Hall dan ook nog in het komende jaar meer dan genoeg veranderen in vergelijking tot de game die mensen nu hebben. Dean Hall zal zelf aan het eind van dit jaar Bohemia verlaten en terugkeren naar zijn thuisland, Nieuw-Zeeland. Het gigantische succes van de game leverde hem eerder een contract op bij de studio, maar wilt hij nu terug naar zijn geboorteland.