Stalker 2 is in ontwikkeling en verschijnt in 2021

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Stalker 2 is in ontwikkeling en verschijnt in 2021

Fans van de Stalker-serie moeten al een tijd wachten op een nieuw deel. Het laatste deel uit de serie heet Stalker: Call of Pripyat en deze game stamt alweer uit 2009. GSC Game World geeft nu echter aan te werken aan een opvolger in de vorm van Stalker 2. De game moet in 2021 verschijnen.

Het nieuws over Stalker 2 komt via Sergiy Grygorovych, de oprichter van GSC Game World. Hij deelt het nieuws via Facebook en plaatst daarbij ook een link naar een website voor Stalker 2. Op deze website is naast de titel van de game ook het nummer 2021 te lezen, hetgeen waarschijnlijk verwijst naar een release in 2021.

GSC Game World werkte al eerder aan Stalker 2, maar moest de ontwikkeling stoppen omdat de studio in 2011 genoodzaakt was haar deuren te sluiten. In 2014 maakte de studio een doorstart en nu komt het langverwachte Stalker 2 er dus alsnog.

De Stalker-games zijn first-person survivalgames die zich afspelen rondom Tsjernobyl. Veel mensen die aan de ontwikkeling van de originele Stalker-games meewerkten, werken inmiddels bij 4A Games. 4A Games werkt inmiddels aan Metro Exodus, een game die qua setting en sfeer veel weg heeft van de Stalker-games.