Staat de Switch bij ons al in de pre-order?

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Staat de Switch bij ons al in de pre-order?

De presentatie van de Switch is inmiddels alweer een poosje geleden en ook de enorme geruchten carrousel die volgde is enigszins tot bedaren gekomen. Een mooi moment om te reflecteren op alles wat we nu van de nieuwe console van Nintendo weten en de redactie te vragen: staat de Switch bij jou al in de pre-order?

Op 3 maart mogen we na jaren aan speculatie eindelijk aan de slag met de Switch. Is de redactie enthousiast of wordt er toch een slag om de arm gehouden?

Mieke Schoester

De Switch heb ik meteen dezelfde dag als de presentatie gepreorderd. Ik ben echter niet razend enthousiast over de launch games. Naar mijn mening had een Mario Kart 8 of een Mario-platformer het beter gedaan bij launch. Voornamelijk omdat dit games zijn die het grotere publiek aanspreken. Toch vind ik het hele idee van een console en een handheld in één erg innovatief. De Wii U kon niet mee op reis en de 3DS is geen console die je op je tv kon aansluiten. Met de Switch lijkt Nintendo het beste van twee werelden te combineren. Met de games komt het vanzelf wel goed: ik heb er genoeg vertrouwen in dat Nintendo nog met genoeg leuke games op de proppen komt om de Switch, tot een succes te maken.

Jessica de Haan

Helaas heb ik de Switch niet gepreorderd, maar dat heeft meer met mijn status als studente te maken dan iets anders. De gedachte van Skyrim spelen op een handheld was in ieder geval wel genoeg om me enthousiast te maken. Aan de andere kant wilde ik ook de Wii U kopen, maar uiteindelijk heb ik dat nooit gedaan. Aangezien ik hier geen spijt van heb gehad, zou het misschien ook zo kunnen uitpakken met de Switch. Ook moet ik nog een enorme backlog wegwerken voor ik überhaupt iets nieuws mag kopen. Tegen de tijd dat ik daar klaar me ben heb ik waarschijnlijk wel genoeg geld om een Switch in huis te halen.

Staat de Switch bij ons al in de pre-order?

Kevin Rombouts

Ze zeggen wel eens: ‘Een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen.’ Daarmee kunnen we ook direct concluderen dat ik geen ezel ben, want ook deze generatie heb ik de nieuwe console van Nintendo direct in de pre-order gegooid. Een slimme keuze? Misschien wel, misschien niet. Natuurlijk ben ik enthousiast over het hele concept van een console die ook meteen een handheld is, maar er zijn voldoende details die bij me blijven knagen.

Games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey zijn ontzettend tof, maar zijn altijd maar in lage aantallen. Als de rest van de titels niet dezelfde kwaliteit heeft, zal het snel gedaan zijn met de pret. Kijk maar naar de Wii U. Daarnaast is er natuurlijk het ‘probleem’ van de grafische kwaliteit. Terwijl de grote jongens nadenken over 4K, HDR en VR komt Nintendo met een resolutie van 900p en 30 frames per seconde op de proppen. Het hoeft niet erg te zijn, maar het kan ook catastrofaal uitpakken voor de nieuwste telg van de Japanse gigant.

Maar, om met een positieve noot af te sluiten: ik ben in ieder geval geen ezel.

Rebecca Nieuwenhuis

Bij mij is het bijna geen optie geweest om de Switch niet te reserveren. Twee van mijn favoriete dingen komen samen op 3 maart, namelijk een nieuwe console van Nintendo en natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ik ben enorm hyped voor die game en hoewel deze ook uitkomt voor de Wii U, moet ik hem als Nintendo-fan toch wel op de nieuwste console spelen.

Ik maak me wel zorgen om de release, afgezien van Breath of the Wild komen er nou niet echt titels waarvan ik denk “ja, daarmee verkoop je een console”. Toch geeft de reeks aan aangekondigde games me hoop en wanneer deze uitkomen zal Nintendo een prima console op de markt hebben liggen, afgezien van de mindere punten die Kevin hierboven al aanhaalt. Dit weerhoudt me echter niet om enorm blij te zijn met de komende release. Is het al 3 maart? [Red. Nee.]

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 
 Pixel Vault

Robert Zomers

Ik heb ontzettend getwijfeld, maar heb vooralsnog geen pre-order staan voor de Switch. Het aantal games op de Switch die ik echt wil spelen valt nogal tegen. Zelda lijkt me best leuk en ik wil ook Mario Kart best nog een keer spelen, maar verder heb ik weinig om naar uit te kijken. Onderweg Skyrim oppakken klinkt wel leuk, maar ik heb die game ondertussen 400 uur gespeeld en ik denk niet dat daar nog eens 100 uur bij hoeft te komen.

Verder ben ik terughoudend omdat het nog erg stil is omtrent multimedia apps. Wanneer ik een mooi apparaat als de Switch bij me heb wil ik daar ook gewoon series via Netflix op kunnen kijken. Ik zie enorme potentie bij de Switch als multimedia game-console die ook nog eens in je tas past. Ik kijk de kat echter nog even uit de boom, hoe jammer ik het ook vind dat ik mijn vrienden niet kan lastigvallen met potjes Mario Kart in local co-op tijdens verjaardagsfeestjes.