Square Enix zal geen Final Fantasy XV tonen op E3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square Enix zal geen Final Fantasy XV tonen op E3

Ontwikkelaar en uitgever Square Enix heeft aangegeven dat er geen nieuwe informatie over Final Fantasy XV naar buiten zal komen op de aankomende E3. Dit bevestigde het bedrijf in een interview met Famitsu.

Topman Shinji Hashimoto van Square Enix, die toezicht houd over de Final Fantasy franchise, meldde dat de aanstaande editie goed op weg is maar dat de E3 aankomende week niet de juiste tijd en plek is om nieuwe informatie over de game naar buiten te brengen.

Hashimoto: “Allereerst wil ik zeggen dat de ontwikkeling van Final Fantasy XV goed verloopt. Binnen het bedrijf proberen we altijd de optimale tijd te kiezen om nieuwe informatie te verschaffen naar de fans. We hebben besloten dat de E3 dit jaar niet de beste tijd is om dergelijke informatie naar buiten te brengen. Op dit moment zijn we bezig met het plannen van een Event na de E3 om nieuwe aankondigingen te doen”.

Naar alle waarschijnlijkheid zal ook Kingdom Hearts III niet op de beursvloer in Amerika aanwezig zijn: “Momenteel werken we hard aan de game en ik denk dat we wat meer tijd willen om nieuwe aankondigingen te doen”, aldus de Japanner. Kingdom Hearts III werd op de E3 van vorig jaar naar buiten gebracht, terwijl Final Fantasy XV al aangekondigd werd in 2006, toen nog onder de noemer Final Fantasy Versus XIII. Square Enzig heeft wel toegezegd dat de laatste “behoorlijk ver” was in de ontwikkeling voor de PlayStation 4 en Xbox One.