Square Enix wil meer oude games remaken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square Enix wil meer oude games remaken

Square Enix lijkt de smaak te pakken te hebben als het gaat om het maken van remakes van oude games. Na de aankondiging dat fans een remake kunnen verwachten van Final Fantasy VII, laat het bedrijf weten dat met meerdere oudere games te willen doen.

Na bijna twintig jaar aandringen lijkt Square Enix toegegeven te hebben en is bezig met een remake van het uiterst populaire Final Fantasy VII. Maar dat is zeer waarschijnlijk niet de enige retro-game die een nieuw likje verf gaat krijgen. Square Enix is van plan om meer remakes te maken van hun oude games als één van de vier nieuwe richtingen die het bedrijf op wil gaan in de toekomst.

“We zullen nieuw leven inblazen in onze sterke IP’s op een manier die populair is in de hedendaagse markt. Bijvoorbeeld;  we zullen een IP gebruiken die is ontwikkelt voor oudere generaties van gameconsoles en die opnieuw maken voor de nieuwste consoles, terwijl we ook op zoek gaan naar manieren om deze games over te zetten naar smart-apparaten. Virtual Reality-apparaten vormen hierop geen uitzondering. We willen onze trouwe fans de oude ervaringen opnieuw laten beleven door middel van een frisse aanpak met de technologie van nu. Alsof het IP gloednieuw is.”

Maar naast het remaken van games liet Square Enix ook weten dat ze naar meer mogelijkheden kijken dan games. Applicaties voor telefoons, stripboeken, games specifiek voor de arcades en meer, afhankelijk van of het logisch voor die specifieke IP is. Maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor de Japanse games: Square Enix heeft door de jaren heen ook alle IP’s van Eidos overgenomen, dus misschien krijgen we niet alleen remakes van oude JRPG’s. Mocht de Japanse uitgever daarvoor de hulp nodig hebben van andere, buitenlandse studio’s, zegt het bedrijf niet te schromen om hulp van buitenaf te vragen.

Square Enix is geen vreemde als het gaat om remakes: met name de Final Fantasy-serie is door de jaren heen geport, of in sommige gevallen herzien, naar nieuwe systemen. De grootste wens van Square Enix’ fanbase was ongetwijfeld de remake van Final Fantasy VII, die op de afgelopen E3 is aangekondigd.