Square Enix viert jubileum Tomb Raider met PlayStation 1-hoesje

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square Enix viert jubileum Tomb Raider met PlayStation 1-hoesje

Om te vieren dat Lara Croft alweer twintig jaar onze harten sneller laat kloppen, heeft Square Enix een passende manier gevonden om het oude met het nieuwe te combineren. Met de launch van Rise of the Tomb Raider: Definitive Edition voor de PlayStation 4, één jaar na de originele release voor de Xbox One, keert Tomb Raider weer terug op de console waar het in 1996 exclusief op verscheen. Als hommage liet Square Enix exclusieve PlayStation 1-hoesjes van de game maken. Mocht je er een willen scoren, dan hebben we echter slecht nieuws.

De stijlvol ontworpen cover is namelijk niet te verkrijgen via de reguliere verkoopkanalen. Het exclusieve kaftje is namelijk alleen weggelegd voor daarvoor geselecteerde pers en relaties. Een van de gelukkigen blijkt PlayStation UK te zijn, wat natuurlijk wel een beetje te verwachten was. Via het officiële Twitter-kanaal van het medium werden enkele foto’s van de cover gedeeld.

Uiteraard leidde dit al snel tot de nodige ‘shut up and take my money’-achtige taferelen op de Twitter van PlayStation UK, waar wijselijk geen respons op gegeven wordt. Het zal voor de die-hard fans en collectors dus lang speuren worden op eBay, wachtende op iemand die hem waarschijnlijk voor de hoofdprijs van de hand zal doen. De rest zal genoegen moeten nemen met het PlayStation 4-hoesje, dat minstens net zo belonend is.