Square Enix toegewijd Dragon Quest naar het Westen te brengen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Square Enix toegewijd Dragon Quest naar het Westen te brengen

Dragon Quest is een populaire franchise die ondertussen uit een flinke lijst titels bestaat. Met uitzondering van een aantal titels krijgen deze echter enkel een release in Japan. Maar dit zou wel eens kunnen veranderen, zo wordt duidelijk in een interview met Noriyoshi Fujimoto, waarin duidelijk wordt dat Square Enix erg toegewijd is om meer Dragon Quest-titels naar het Westen te brengen.

Dragon Quest is een van de meest succesvolle RPG-series en heeft een sterke invloed gehad op de ontwikkeling van andere games binnen dit genre. De serie is ongekend populair in Azië en hoewel deze ook een grote fanbase heeft in het Westen, behaalde het hier nooit dezelfde hoge mate van populariteit. Het gevolg was dat Azië regelmatig voorzien werd van nieuwe titels, maar dat slechts een enkele daarvan een release kreeg in het Westen. Maar uitgever Square Enix wil hier verandering in brengen, zo zegt Noriyoshi Fujimoto in een interview met MCV.

Dragon Quest is niet zo bekend in het Westen als dat we zouden willen. De franchise speelt een grote rol in de geschiedenis van console-gaming. Square Enix ziet een geweldige mogelijkheid om de serie naar een groter publiek te brengen dat mogelijk verbaasd is over het uitgebreide universum, dat veel variatie en diepgang biedt.

De westerse release van Dragon Quest Builders anderhalve week geleden is volgens Fujimoto een goede eerste stap. De sandbox-titel is volgens hem namelijk heel laagdrempelig en biedt een goed beeld van het Dragon Quest-universum, waardoor deze als instaptitel voor de franchise gezien kan worden. In het interview wordt nog niet duidelijk wat de volgende stappen zijn van de uitgever en wanneer we meer van Dragon Quest kunnen verwachten in het Westen, dus hoe dit gaat verlopen blijft voor nu de vraag. Maar het wordt duidelijk dat er nieuwe hoop is voor de fans in het Westen.