Square Enix sluit kwartaal af met positieve cijfers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Square Enix sluit kwartaal af met positieve cijfers

Na een aantal lastige jaren op financieel gebied, lijkt Square Enix langzaam weer aan de weg te timmeren. Uit de kwartaal cijfers die vandaag naar buiten kwamen blijkt dat er het afgelopen half jaar meer games zijn verkocht dan het jaar daarvoor.

De cijfers die Square Enix vandaag bekend maakte gaan over het tweede kwartaal en de eerste helft van het financiële jaar 2015, welke afliep op 30 september. Daaruit blijkt dat in het tweede kwartaal er een omzet is gedraaid van 35,4 miljard Yen, omgerekend zo’n 248,6 miljoen euro. Ondanks dat dit een daling is van 6,3% in vergelijking met het kwartaal daarvoor, is er over de eerste zes maanden toch een omzet van 73,1 miljard Yen gedraaid, wat in euro’s uitkomt op ongeveer 513,9 miljoen euro. Dat is een stijging 18,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Vooral de games-tak van Square Enix doet goede zaken het afgelopen half jaar. Over de afgelopen zes maanden zorgde de games-divisie voor een omzet van 43,8 miljard Yen, een stijging van 43,1 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Square Enix verwacht dat ze aan het einde van het financiële jaar 2015 een omzet zal hebben van tussen de 150 en 160 miljard Yen, omgerekend tussen de 1 miljard en 1,1 miljard euro.