Square-Enix onthult Life is Strange

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square-Enix onthult Life is Strange

Daags voor de Gamescom heeft Square-Enix een volledig nieuw IP onthult van de makers van Remember Me. Life is Strange zal in delen verschijnen en in eerste instantie alleen digitaal.

Volgens de Japanse ontwikkelaar is dit een type project wat ze nog nooit eerder hebben gedaan. In eerste instantie wordt dit de eerste keer dat ze een game episodisch gaan lanceren, maar ook op gebied van gameplay en de manier waarop het verhaal verteld wordt is dit iets nieuws.

De game zal draaien om het meisje Max Caulfield die terug naar huis keert vanuit school omdat er een meisje op een mysterieuze manier is verdwenen. Eenmaal thuis gaat ze op onderzoek uit met een vriendin om er al snel achter te komen dat ze een gave heeft gekregen om de tijd terug te draaien. Square-Enix vergelijkt de mogelijkheid om de tijd terug te draaien met ’the butterfly effect’, waar een kleine verandering in de tijd gigantische veranderingen in de toekomst kan aanbrengen.

Life is Strange verschijnt ergens in de nabije toekomst voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC. Ook zullen keuzes die gemaakt zijn in de eerdere delen een rol gaan spelen in de latere episodes.