Square Enix MMO’s hebben samen bijna 1 miljoen actieve spelers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Square Enix MMO’s hebben samen bijna 1 miljoen actieve spelers

In nieuwe cijfers van Square Enix wordt duidelijk dat de MMO’s van de uitgever gezamenlijk bijna 1 miljoen unieke spelers hebben, goed voor een vaste basis van inkomen. Dit blijkt uit het jaarrapport van de Japanse uitgever.

Op dit moment heeft Square Enix drie MMORPG’s in zijn portfolio zitten: Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Final Fantasy 11 en Dragon Quest 10. Hoe de verdeling tussen de drie games precies is wordt niet duidelijk, maar de verwachting is dat de grootste groep in de eerste titel zit. Square Enix president Yosuke Matsuda gaf de volgende verklaring:

Drie grote MMO-titels – namelijk Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, welke afgelopen augustus (2013) werd gelanceerd, Dragon Quest 10, gelanceerd in augustus 2012, en Final Fantasy 11, welke alweer zijn dertiende jaar in gaat – zorgen samen voor bijna 1.000.000 betalende spelers, en zorgen momenteel voor een solide inkomstenstroom bij Square Enix.

In 2013, kort na de lancering van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, werd bekend dat er meer dan 1,5 miljoen geregistreerde gebruikers zouden zijn. Hoeveel hiervan echter nog actief waren, of uit het origineel kwamen, was onduidelijk. Final Fantasy XIV kreeg namelijk in 2013 een reboot na een onsuccesvolle lancering in 2010.

Naast de goede prestaties van de MMO’s scoorde ook andere games goed in 2014 voor de Japanse uitgever. Zo presteerde Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Thief en Tomb Raider: Definitive Edition veel beter dan verwacht.