Square Enix legt merknaam Deus Ex: Mankind Divided vast

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Square Enix legt merknaam Deus Ex: Mankind Divided vast

Square Enix heeft in Europa het handelsmerk Deus Ex: Mankind Divided vastgelegd. Dit wordt waarschijnlijk de eerste titel uit het overkoepelende Deus Ex: Universe dat in oktober van 2013 aangekondigd werd. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog niet bekend.

In de aankondiging van oktober vorig jaar sprak David Anfossi, hoofd van Square Enix Montréal, over ’trans-humane segregatie’, wat verband houdt met de naam van het handelsmerk, Mankind Divided. Het handelsmerk behelst onder andere computergames, mobile games, drukwerk en speelfilms. Wat Mankind Divided dus precies voor een product gaat worden, is nog niet duidelijk. Anfossi stelde in oktober echter wel dat een Deus Ex-titel voor de pc en next-generation consoles al in productie was, dus de mogelijkheid bestaat dat deze titel de naam Mankind Divided krijgt.

Deus Ex: Universe moet een ‘doorlopend, uitbreidend en verbonden gamewereld’ worden die zich uitspreidt over ‘een generatie van games’. Naast games voor PC en consoles sprak Anfossi over onder andere mobile games, boeken en stripboeken. Meer maakte hij niet bekend over de toekomst van de franchise, afgezien van het feit dat segregatie tussen gewone mensen en mensen met augmentations centraal zal staan.